Film

Skribent

Alexander Svensson

2 augusti 2024 | 22:00

Disney planerar att släppa tre Marvelfilmer 2027

Dessutom vankas det Star Wars och en hel rad mystiska Disneyfilmer.
Disney gillar tydligen att vara ute i god tid. De har nämligen under kvällen uppdaterat sitt släppschema för 2027, där de lagt in en rad nya filmer, dock i största mån än så länge utan titlar. 
 
De kanske mest intressanta datumen är 8 maj, 23 juli och 5 november 2027. Då kommer nämligen tre stycken Marvelfilmer att släppas. Endast en av dem, tidigare utannonserade "Avengers: Secret Wars" (8 maj) har en titel. Övriga två förblir mysterier för närvarande, men det här implicerar att Marvel, trots allt prat om att sakta ner, fortfarande avser släppa i regel tre filmer om året
 
Marvel har dock tagit bort en Marvelfilm från schemat: en okänd film som var tänkt att ha premiär 24 juli 2026 är borta. Däremot siktar man fortfarande på att släppa den problemtyngda "Blade" med Mahershala Ali i november nästa år, trots att filmen för tillfället fortfarande saknar regissör. 
 
I övrigt sätter man datum för en rad andra Disneyfilmer. Totalt sju icke-animerade Disneyprojekt kommer få premiär mellan februari och oktober 2027, plus ovan nämnda Marvelfilmer och ett animerat projekt från Disney och ett från Pixar. Och, ej att förglömma, en Star Wars-film i december 2027. Fullspäckat schema, kort sagt.
| 2 augusti 2024 22:00 |