RYKTE

Skribent

Thomas Linnaeus

11 oktober 2023 | 16:01

Disney uppges vilja köpa upp speljätten bakom “Battlefield” och “Fifa”

Filmbolaget Disney vill in i spelbranschen och ryktas vara intresserade av att köpa upp Electronic Arts.
Senaste åren har Microsoft haft på sig spenderbyxorna och köpt upp stora delar av spelbranschen. Nu ryktas ett annat jättebolag vilja göra avtryck i industrin och det är filmstudion Disney, som sägs vara intresserade av att köpa Electronic Arts.
 
Rapporten kommer från Bloomberg, som menar att Disneys VD Bob Iger sägs vilja förändra företaget. Idag är inte Disney jättestora inom spelsektorn och ryktet säger att de vill köpa upp EA, som bland annat ligger bakom “Fifa” (eller “EA Sports FC” som det heter nu) samt “Battlefield”.
 
Tidigare har företagen varit samarbetspartner med bland annat de svenska “Star Wars: Battlefront”-spelen från DICE. Men Disney blöder pengar, och samtidigt som de tampas med nedskärningar och den kostsamma Hollywood-strejken, har andra rykten även florerat.
 
Apple kan vara intresserade av att köpa Disney. Filmbolaget ryktas vilja skala ner och sälja av sina TV-kanaler. Streaming är framtiden och på grund av detta menar Wall Street-analytiker att bolaget kan köpas upp av iPhone-tillverkaren, som också har en egen streamingtjänst.
| 11 oktober 2023 16:01 |