Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2020 | 09:17

Disneys "Mulan" väntar på nytt premiärdatum

Äventyrsfilmen kommer inte längre att släppas på bio i augusti.
"Tenet" och "Mulan" kunde bli de stora studiofilmerna som räddade biograferna i sommar. Men corona-förseningarna är ännu inte över, och nyligen strök Warner Bros filmen "Tenet" ur augusti månads premiärschema. Disney följer i samma spår och plockar bort "Mulan", som skulle ha släppts kort därefter, 19 augusti.

Det är just nu inte klart när "Mulan" kommer gå upp på bio. Rykten säger att Disney kan släppa filmen internationellt innan USA, eller till och med placera den på sin streamingtjänst Disney+.
 
- Under de senaste månaderna har det blivit klart för oss att inget kan skrivas i sten, när det gäller hur vi släpper våra filmer under denna globala hälsokris. Idag innebär det att sätta "Mulan" på paus medan vi utreder vi mest effektivt kan ta filmen till publiken världen över, säger Disney i en kommentar.
 
 
På grund av COVID-19 har studios fått skyffla om alla sina planer för bioåret 2020, vilket i sin tur också påverkar de kommande åren. Sent igår kväll blev det känt att "Avatar"-filmerna och den kommande "Star Wars"-trilogin alla försenas med ett år.
| 24 juli 2020 09:17 |