Serie

Skribent

Martin Persson

16 oktober 2024 | 11:30

TV4:s nästa storsatsning blir en stjärnspäckad politisk thriller

Ännu en grym svensk serie på ingång. Högaktuella "Doktrinen" har premiär 12 november.
Är du sugen på mer vassa intriger och maktspel efter serier som ”Tunna blå linjen” eller ”Estonia”, kanske även starka norska serier som ”Makten” och ”Exit” ?
 
Då kan du glädja dig åt att TV4 nästa månad släpper sin nästa storsatsning.
 
”Doktrinen” beskrivs som en politisk thriller i 6 delar och bygger på en hyllad spänningsroman av Magnus Montelius. Den är högaktuell och har något att säga om vår samtid och de politiska spänningarna i världen.
 
Serien handlar om journalisten Nina Wedén, som avslöjar Sveriges utrikesminister som sexköpare. När hans ersättare tillkommer blir Nina hans sekreterare, men allt är inte som det verkar – den nya utrikesministern har ett stort tomrum i sitt CV och det hela leder till ett intensivt drama där man ifrågasätter rätt och fel och vem som faktiskt har makten. Det kommer att krävas ett och annat liv innan kampen är över.
 
I rollerna ser vi lovande namn som Josefin Nieldén, Anna Sise och August Wittgenstein. Serier som "Vår tid är nu", "Tunna blå linjen" och till och med "The Crown" finns att hitta mellan dessa namn och Josefin Nieldén syns dessutom i en av höstens stora svenska biofilmer, "Den svenska torpeden".
 
I ett pressmeddelande berättar TV4:s dramachef Johanna Lind följande:
 
- TV4 Dramas ambition är att med starka känslor, dramatik och humor beröra och samla Sverige. ”Doktrinen” lyckas väldigt fint att kombinera allt detta i en fantastisk serie. Som tittare kan man förvänta sig en otrolgit spännande upplevelse.
 
Serien uppvisades tidigare i år vid Séries Maria, en av Europas största festivaler för dramaserier och visst låter de som en lovande berättelse om spioneri och nagelbitande intriger.
 
Den 12 november har serien premiär på TV4 och TV4 Play.
| 16 oktober 2024 11:30 |