Film

Skribent

Alexander Svensson

17 september 2024 | 11:30

Donald Glover vill göra "Star Wars" kul igen - jobbar fortfarande på sin Lando-film

Ibland blir "Star Wars" alldeles för allvarsamt enligt "Lando"-skådisen.
Donald Glover jobbar fortfarande på sin film om Lando Calrissian för Lucasfilm, efter att ha spelat karaktären i "Solo: A Star Wars Story". “Star Wars”-spinoffen var ursprungligen tänkt som en tv-serie, men Glover har ihop med sin bror Stephen Glover arbetat om den till en film, och projektet verkar i allra högsta grad fortfarande vara vid liv. Till Wall Street Journal har Donald Glover nu sagt att han vill att filmen ska vara “kul”:
 
- Jag vill bara att det ska vara kul. I egenskap av ett “Star Wars”-fan själv så tycker jag att det är viktigt att det… det måste bara vara mer kul.
 
Han utvecklar:
 
- Det är väldigt viktigt att ha kul just nu. Det är svårt för det händer så mycket som är väldigt allvarligt. Det är det enda som binder oss samman, konstigt nog, så jag förstår varför saker är allvarliga, men en del av att vara människa är, tror jag, att vi har ett ansvar att ha roligt, och jag känner att det saknas något på det området.
 
Donald Glover och Alden Ehrenreich har kul i "Solo: A Star Wars Story".
 
- Jag älskar "Star Wars", men ibland är det superallvarligt, ibland är det liksom alldeles för allvarligt och allt som har med Skywalker-familjen att göra är så allvarligt.
 
Lando ska alltså göra “Star Wars” mer kul. Det känns i min mening ganska lovande: ett avslappnat rymdäventyr av klassiskt mått hade varit en frisk fläkt som balans till exempelvis “Andor”, som är fantastisk, men också väldigt seriös. 
 
När "Lando" faktiskt blir av är oklart i skrivande stund.
| 17 september 2024 11:30 |