Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 oktober 2024 | 20:00

"Dune 3" kan bli av tidigare än väntat - Denis Villeneuve är redo att börja jobba

Behovet av en paus var visst inte så stort.
Regissören Denis Villeneuve har tidigare pratat om behovet av att ta en paus efter arbetet med "Dune" del ett och två, innan han ger sig i kast med tredje filmen.
 
Men att döma av ett samtal med Deadline verkar det allt krypa lite myror i byxorna:
 
- Jag trodde att jag skulle ta en paus efter del två, att jag skulle gå tillbaka till skogen och stanna där ett tag för att återhämta mig. Men skogen passade mig inte riktigt, och jag kan vara tillbaka bakom kameran snabbare än jag tänkt.
 
"Dune: Messiah", som är den tilltänkta titeln, kommer utspelas ungefär 12 år efter förra filmen, och den kommer avlsuta Paul Aitreides (Timothée Chalamet) historia:
 
- Deras resa, deras berättelse är annorlunda den här gången, och det är därför jag alltid säger att även om det är samma värld så är det en ny film med nya omständigheter.
 
illeneuve är tydlig med att de två första delarna bildar en historia, en film, medan nästa blir sin egen grej.
 
Det verkar som om siktet är inställt på 2026 för inspelningsstart för "Dune: Messiah", men i intervjun är det tydligt att det fortfarande är alldeles för tidigt för att säga någonting säkert.
 
Det är med andra ord ett bra tag kvar innan nästa film. Fast tills dess kan du alltid hänga i en annan del av "Dune"-universumet, när "Dune: Prophecy" har premiär. Kolla in den trailern här:
 
| 18 oktober 2024 20:00 |