Film

Skribent

Thomas Linnaeus

8 december 2022 | 00:01

Dwayne Johnsons superhjältefilm floppar på bio

Trots att premiärhelgen för “Black Adam” imponerade har filmen därefter tappat i biobesökare. Just nu saknas 200 miljoner dollar i kassan.
Under oktober debuterade The Rock som superhjälte i DC-universumet när han axlade rollen som Black Adam i filmen med samma namn. Initialt blev filmen Dwayne Johnsons största biopremiär någonsin, men nu rapporterar Variety att produktionen trots allt inte lyckats dra in stålarna som krävs.
 
Enligt rykten så räknade filmbolaget Warner Bros. (som ligger bakom “Black Adam”) att projektet skulle behöva dra in omkring 600 miljoner dollar för att produktionen ska gå plus. Trots det har ändå “Black Adam” släppts på video-on-demand runtom i världen och siffrorna tyder inte på att filmen kommer locka tillräckligt med biobesökare.
 
Just nu ligger “Black Adam” på under 400 miljoner dollar i kassan, vilket innebär att det kanske inte blir en uppföljare för den forna brottaren. Om vi jämför med andra aktuella superhjältefilmer, så tjänade “Black Panther: Wakanda Forever” 331 miljoner dollar under premiärhelgen, vilket “Black Adam” drog in först efter fyra veckor.
 
 
Men producenten Joe Singer förnekar att filmen skulle gå med förlust. Han säger till Deadline:
 
- Rapporterna är galna. Filmen kan ses som en besvikelse med tanke på att det är Dwayne Johnson i en DC-film. Men den kommer nå break-even och ge en liten vinst.
 
Förtjänar "Black Adam" en uppföljare eller ska The Rock bort från DC-universumet?
| 8 december 2022 00:01 |