Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 september 2024 | 10:00

EA har inga planer på ett "The Sims 5" - det här är seriens framtid

EA fortsätter arbeta på flera andra "The Sims"-projekt samtidigt som det fjärde spelet från 2013 får nytt innehåll.
Förra året rapporterade vi om att Electronic Arts hade dragit igång utvecklingen av ett spel under namnet "Project Rene", som många antog skulle vara "The Sims 5" – som ska vara gratis att spela.
 
Nu har EA dock gått ut med att de kommer lämna "linjära The Sims-lanseringar", då de ser seriens framtid som mer än ett spel. Det verkar alltså inte komma något "The Sims 5".
 
I sitt uttalande förklarar de att de har planer på att skapa flera nya "The Sims"-upplevelser, samtidigt som de fortsätter att stödja "The Sims 4" från 2013.
 
Spelet har spelats av över 80 miljoner spelare.
 
- "The Sims"-serien startade med ettan och sen tvåan, trean och fyran. De sågs som ersättare för de tidigare produkterna. Nu arbetar vi på en ny era för "The Sims" med vårt community. Vi kommer inte arbeta på ersättare för tidigare projekt, utan bara fortsätta arbeta vidare med vårt universum, säger Kate Gorman till sajten Variety, vicechef och ansvarig för "The Sims" på EA.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
- Ni kommer att få uppleva flera nya sätt att uppleva "The Sims" på flera plattformar, flera sätt att spela på, transmedia och andra sätt att ta del av universumet på, fortsätter hon.
 
Utveckarna fortsätter och berättar att de kommer stödja "The Sims 4" mer än någonsin med nya exansioner och uppdatteringar.
 
- Vi kommer fortsätta bjuda på den simulatorupplevelsen som spelarna skulle vilja ha av en femma, men vi vill inte att du ska behöva börja om och återställa alla dina framsteg du har gjort i fyran. 
 
EA har även mer att säga om "Project Rene" (som alltså inte är "The Sims 5"), som de beskriver som ett nytt spännande "The Sims"-projekt för en eller flera spelare som är gratis att spela på alla format inklusive mobiltelefoner. Vill du få en chans att prova spelet redan i höst kan du registrera dig här.
 
- "Project Rene" fokuserar på nya sätt att räffa vänner på och dela dina skapelser tillsammans i en helt ny värld.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Samtidigt fortsätter arbetet med "The Sims"-filmen som "Barbie"-stjärnan Margot Robbie är producent för, med regi av Kate Herron ("Loki"). Nu är det bekräftat att Amazon MGM Studios tar simulatorn till vita duken.
 
- Det kommer bli en autentisk "Sims"-upplevelse på bio. Vi gör allt för att få till det rätt. Vi ville ha rätt partners och sätta samma avtryck som exempelvis "Barbie"-filmen. Vi vet att det finns så mycket kärlek och nostalgi här, vi vill skapa en upplevelse som blir en del av popkulturen, säger Kate Gorman.
| 18 september 2024 10:00 |