Spel

Skribent

Alexander Svensson

8 juni 2024 | 11:30

Efter "Hogwarts Legacy" - fartfyllt nytt "Harry Potter"-spel släpps i september

Drömmen om att bli quidditchstjärna kan äntligen gå i uppfyllelse!
“Hogwarts Legacy” var en enorm succé när det släpptes förra året, och nu är det dags för nästa spel i Harry Potters magiska värld. Den här gången blir det ett sportspel - gamers världen över ska äntligen få lära sig quidditch i “Harry Potter: Quidditch Champions”.
 
Quidditch är, för den som glömt, den dominerande sporten i trollkarlsvärlden, och går ut på att två lag, med sju spelare i varje, tävlar i både att göra mål på varandra och i att fånga den beryktade kvicken, en liten, skitsnabb och praktiskt taget osynlig flygande tennisboll. Sporten är med i ett flertal av “Harry Potter”-filmerna och har en ännu större roll i böckerna.
 
 
Det nya “Quidditch Champions” kommer att låta spelare spela som och mot ikoniska karaktärer från Harry Potters värld, bland dem Ron, Hermione och såklart Harry själv, och delta i en uppsjö av olika quidditch-matcher. Man kan också spela på valfri position: vill man vara sökare, och jaga kvicken, så kan man såklart det, men vill man hellre vara typ slagman eller jagare så går det lika bra.
 
“Harry Potter: Quidditch Champions” släpps den 3 september till Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X och S, Xbox One, Nintendo Switch och PC. Är man Playstation Plus-medlem är det dessutom gratis tillochmed 30 september. Äger du dessutom “Hogwarts Legacy” så kan man få ett “Bonus Legacy Pack” i spelet om man ansluter till sitt WB Games-konto.
 
Se trailern för “Harry Potter: Quidditch Champions” nedan:
 
| 8 juni 2024 11:30 |