Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 oktober 2024 | 20:00

En uppföljare på "Until Dawn" verkar vara under utveckling

Två nya slut i den nyligen släppta remaken av "Until Dawn" antyder att det kan komma en uppföljare.
Idag släpps remaken av det hyllade skräckspelet "Until Dawn" av Supermassive Games på Playstation 5 och PC med snyggare grafik och en del nya scener, som ursprungligen släpptes till Playstation 4 för snart tio år sedan.
 
Här ser vi ett gäng ungdomar spelade av bland annat Hayden Panettiere ("Heroes", "Scream 6") och Rami Malek ("Mr. Robot", "Bohemian Rhapsody") som återvänder till en stuga uppe i bergen där några av deras vänner försvann ett år tidigare.
 
Saker och ting går så klart snett och baserat på dina val och handlingar avgörs karaktärernas öde. Vilka klarar sig ur mardrömmen och vilka dör?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Spoilervarning, men i den nya versionen finns det två nya slut som inte fanns med i originalet. I det ena ser vi att en viktig karaktär som dör faktiskt överlever. I det andra ser vi Sam (Hayden Panettiere) ett år efter händelserna i spelet, där hon vaknar och märker att det rinner blod från ett sår – som hon inte kan stoppa.
 
Det verkar som att skådespelaren Hayden Panettiere har återvänt för att spela in material för den här scenen, då hon även medverkat i nya intervjuer om remaken.
 
Remaken av "Until Dawn" är faktiskt inte utvecklad av Supermassive Games, utan av Ballistic Moon som grundades av några utvecklare som tidigare arbetade tillsammans i den gamla studion. Kan det hela betyda att en uppföljare är på gång?
 
Vi vet även att det kommer en långfilm baserad på "Until Dawn"  av svenska David F. Sandberg ("Shazam", "Lights Out", "Anabelle"). Kan det annars vara så att karaktären Sam på något sätt återvänder i filmatiseringen?
 
| 4 oktober 2024 20:00 |