Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 juli 2024 | 14:00

Ett femte "Crash Bandicoot"-spel har lagts ned – trots försäljningssuccé

Detta trots att samlingen "Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy" har sålts i över 20 miljoner exemplar.
Hade du ett Playstation på 90- eller 00-talet har du förmodlingen spelat något av de tre "Crash Bandicoot"-spelen, där det galna pungdjuret ger sig ut på ett utmanande plattformsäventyr för att stoppa den onda Dr. Neo Cortex planer.
 
För några år sedan fick vi en samling bestående av remakes av de tre första spelen, kallad "Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy", som har sålts i över 20 miljoner exemplar. Dessutom släpptes ett fjärde spel kallat "Crash Bandicoot: It's About Time" häromåret.
 
 
Med tanke på de höga försäljningssiffrorna ("Crash Bandicoot: It's About Time" från 2020 har sålts i över 5 miljoner exemplar) hade man kunnat hoppas på ett femte spel, men det verkar åtminstone som att det kan dröja ett tag till.
 
I ett inlägg på sajten X skriver nämligen illustratören Nicholas Kole att arbetet med ett femte "Crash Bandicoot"-spel har lagts ner. I ett svar på ett inlägg om ett "Project Dragon" som även det ska ha lagts ner, berättar han om det hela.
 
- Det är inte "Spyro", men en dag kommer folk få höra om ett "Crash 5" som aldrig blev av, som kommer krossa deras hjärtan, skriver han.
 
 
"Crash Bandicoot" utvecklades ursprungligen av "Uncharted"- och "The Last of Us"-studion Naughty Dog, men franchisen såldes senare vidare. För några år sedan köpte Microsoft studion Activision och därmed även spelen om pungdjuret, som tillsammans med Toys for Bob har gjort de senaste spelen.
 
Toys for Bob har sedan dess blivit fristående, men håller dock på att utveckla ett okänt spel åt Microsoft.
| 16 juli 2024 14:00 |