Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 juli 2024 | 11:00

Ett "Squid Game"-spel släpps i samband med nästa säsong

Den sydkoreanska sensationen blir ett spel för flera spelare när den andra säsongen är tänkt att släppas.
För tre år sedan blev Netflix-serien "Squid Game" streamingtjänstens utan tvekan största fenomen, där vi ser ett gäng personer bli inbjudna till att spela olika lekar med livshotande konsekvenser i hopp om att bli den sista överlevaren och vinna en stor summa pengar.
 
Den minst sagt efterlängtade andra säsongen är fortfarande på gång, men saknar ett premiärdatum. Det lutar dock mot att den kommer lagom till jul i år.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu har Netflix dock gått ut med att även ett spel för flera spelare baserad på den sydkoreanska sensationen är på gång, som är tänkt att lanseras i samband med att den andra säsongen har premiär.
 
Det finns ingen mer information om vilken typ av spel det är, men det lär förmodlingen kretsa kring att du ska överleva i våldsamma lekar.
 
Efter att den första säsongen släpptes och blev enorm släpptes ett VR-spel baserat på "Squid Game", samt en tillfällig upplevelse du kunde prova på i Los Angeles. Vi har även fått spinoff-serien "Squid Game: The Challenge", som är en riktig reality show, som dock inte är lika dödlig som originalet.
 
Det är även oklart om det nya spelet är tänkt att släppa som mobilspel via Netflix satsning där du kan ladda ner ett gäng gratis titlar via Google Play eller App Store, som flera baserade på deras populära filmer och tv-serier.
 
| 22 juli 2024 11:00 |