Skribent

Alexander Svensson

3 augusti 2024 | 20:00

Evangeline Lilly fyller 45 - därför lämnade hon skådespeleriet efter "Lost" och "Ant-Man"

Evangeline Lilly är dagens födelsedagsbarn, och vid 45 års ålder redan pensionär.
Evangeline Lilly har under sin karriär varit med i ett flertal stora och minnesvärda projekt. Hon slog igenom med en av huvudrollerna i tv-sensationen "Lost", och hann sedan dess vara med i både Peter Jacksons "The Hobbit"-trilogi och ett flertal filmer i Marvels filmuniversum. Idag fyller hon 45 år, och har redan hunnit gå i pension. 
 
Evangeline Lilly lade nämligen skådespeleriet på hyllan för ungefär två månader sedan. Hon offentliggjorde det hela i ett Instagraminlägg där hon hänvisade till en tjugo år gammal intervju, gjord under "Lost"-eran, där hon pratade om att hon inte ville skådespela resten av livet, utan ägna sig åt saker som skrivande och familjeliv
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Evangeline Lilly (@evangelinelillyofficial)

 
I inlägget skrev Lilly också att hon hittat var hon hör hemma, och att det inte är i Hollywood:
 
“Jag är fylld med glädje och belåtenhet idag när jag nu lever min dröm. Ära vare Gud, jag känner mig så tacksam för mina välsignelser. Att kliva bort från vad som verkar vara det uppenbara valet (rikedom och berömmelse) kan kännas läskigt ibland, men att kliva in i ens dharma ersätter rädsla med tillfredsställelse. Jag kanske återvänder till Hollywood en dag, men för tillfället är det här jag hör hemma.”
 
Evangeline Lilly som Hope van Dyne/Wasp i förra årets "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", som nu har blivit hennes sista film.
 
Efter att ha lyst upp våra skärmar i rollerna som Kate i "Lost", Tauriel i "The Hobbit" och Hope i Marvelfilmerna (främst "Ant-Man") så har Evangeline Lilly alltså tagit en välförtjänt pension vid 45 års ålder. Kanske får vi återse henne någon dag, men fram till dess önskar vi henne lycka till och ett stort grattis på födelsedagen!
| 3 augusti 2024 20:00 |