Spel

Skribent

Viktor Eriksson

19 juni 2024 | 22:00

“Fallout”-chefen avslöjar chanserna för remakes av “Fallout 1” och “Fallout 2”

Todd Howard säger att han inte vill att de ursprungliga rollspelens charm ska gå förlorad.
Det har rådit “Fallout”-feber de senaste månaderna i samband med att Prime Videos tv-serie baserad på den postapokalyptiska rollspelserien gått hem hos både gamers och icke-gamers.
 
Samtidigt har Microsoft inte något nytt Fallout på gång och det senaste spelet i huvudserien, “Fallout 4”, släpptes 2015. Så är det kanske läge att göra remakes av det ursprungliga “Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game” från 1997 och dess uppföljare “Fallout 2” från 1998? Inte om man får tro “Fallout”-chefen Todd Howard.
 
– Jag älskar frågan och håller med om mycket av det som sagts, men första prioritet är att se till att spelen finns tillgängliga, säger Todd Howard i en ny intervju med Youtubern MrMattyPlays.
 
– Vad gäller PC så betyder det uppenbarligen att se till att spelen finns där och att de är tekniskt smidiga att köra.
 
I intervjun antyder Todd Howard också att det inte heller är aktuellt med en mindre uppgradering av de klassiska spelen eftersom det hade riskerat att radera delar av deras personlighet.
 
– Jag skulle aldrig vilja överskugga något av det genom att vi ändrar saker för att det ska bli mer modernt. Så länge du kan ladda ner det, så länge det startar och fungerar så skulle jag vilja att folk får uppleva det som det är.
 
| 19 juni 2024 22:00 |