Serie

Skribent

Alexander Svensson

2 september 2024 | 17:00

Fansen får vänta - säsong 2 av "Ahsoka" spelas in först nästa år

Natasha Liu Bordizzo ger en efterlängtad men deprimerande uppdatering kring andra säsongen av "Star Wars"-serien.
Det är nu mer än ett år sedan Star Wars-serien “Ahsoka” fick premiär, och inspelningen av seriens bekräftade andra säsong har ännu inte dragit igång. Nu ser det ut som att fans bör förbereda sig på en lång väntan, åtminstone om vi ska tro Natasha Liu Bordizzo, som spelar Sabine Wren i serien.
 
Enligt Collider deltog Bordizzo i helgen på en Star Wars-panel vid Dragon Con 2024, och berättade då för publiken att hon sannolikt inte skulle kunna komma nästa år, eftersom hon då är upptagen med att spela in “Ahsoka”. Det innebär att inspelningen sannolikt inte startar förrän nästa år, och säsong 2 därmed inte lär släppas förrän 2026.
 
 
Pauser på två år mellan säsonger har blivit en vana för stora serier: “House of the Dragon”, “The Wheel of Time”, “Maktens ringar” och “The Witcher” är bland de serier som tar god tid på sig att leverera nya avsnitt. Det är en trend som många kritiserar, och som sannolikt inte heller är till seriernas fördel tittarmässigt. Att Lucasfilm är sämst i klassen och inte ens kan hålla sig till en tvåårsintervall är en smula märkligt.
 
För den som behöver en recap så slutade säsong 1 av “Ahsoka” med att Ahsoka och Sabine lämnats strandade på planeten Peridea i en främmande galax medan imperieamiralen Thrawn lyckades återvända hem för att skapa oreda för den Nya Republiken. Hur det fortsätter får vi (sannolikt) veta 2026.
| 2 september 2024 17:00 |