Serie

Skribent

Viktor Eriksson

30 september 2024 | 13:30

Fantasyserien “Outlander” har filmat sitt sista avsnitt

Åtta säsonger blev det för den omtyckta historiska fantasyserien.
“Outlander”-stjärnorna Sam Heughan och Caitriona Balfe har båda meddelat via Instagram att inspelningarna avslutats för den historiska fantasyseriens åttonde och sista säsong.
 
“Idag är den sista inspelningsdagen för den sista säsongen av Outlander. Ord kan inte beskriva vad vi känner för varje hårt arbetande skådespelare och crewmedlem som gett liv åt denna otroliga serie och varje enskilt fan som stött den med passion, kreativitet och hängivenhet", skriver Caitriona Balfe och fortsätter. 
 
"Outlander är verkligen mer än bara en serie, det är en familj, och även om inspelningen nu avslutas finns det så mycket mer av denna resa som bara börjar.”
 
Caitriona Balfe har också postat en bildkarusell på Instagram med bilder tagna från sista inspelningsdagen.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Outlander (@outlander_starz)

 
Hon får medhåll av sin kollega Sam Heughan som skriver:
 
“Vilken resa. Så många minnen och otroliga människor som jag fått äran att jobba med och som jag nu kan kalla för mina vänner.”
 
Även Sam Heughan har postat en karusell med bilder från de tidigare inspelningarna av serien.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Sam Heughan (@samheughan)

 
“Outlander” bygger på Diana Gabaldons bokserie och följer Claire Randall (Caitriona Balfe), en gift krigssköterska från 1945 som mystiskt förs tillbaka i tiden till 1743. Där hamnar hon i livsfara och tvingas gifta sig med Jamie Fraser (Sam Heughan), en ädel och romantisk skotsk riddare, varpå Claires hjärta delas mellan två olika män i två olika världar. 
 
“Outlander” har sedan premiären under 2014 varit en omtyckt serie bland både kritkker och fans. I höst återvänder den med åtta nya avsnitt som kommer att utgöra den andra delen av den sjunde säsongen. Den sista åttonde säsongen kommer sedan att bestå av tio avsnitt. Just nu är det okänt när den kommer att ha premiär. 
| 30 september 2024 13:30 |