Film

Skribent

Niclas Ohlsson

24 oktober 2024 | 20:30

"Den sista resan" fortsätter ut i världen - Universal köper svenska succén

Att filmen gjorde succé i Sverige och blev nominerad till Sveriges Oscarsbidrag har inte gått någon förbi, men att “Den sista resan” nu blivit upplockad av Universal Pictures kom idag som en glad överraskning.
Universal Pictures Content Group meddelade idag att de nu förvärvat alla internationella rättigheter till “The Last Journey” ("Den sista resan"). Biopremiärer planeras nu i flera internationella territorier.

Den sista resan är regisserad av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och produceras av Lars Beckung och Petra Måhl på produktionsbolaget Nexiko.

I deras mest personliga film hittills tar vännerna Filip och Fredrik med sig Filips skröpliga pappa Lars Hammar på en minst sagt händelserik sista resa till Frankrike, i hopp om att tända hans närmast obefintliga livsgnista igen.

Helen Parker, EVP för Universal Pictures Content Group sa:

- Den här unika filmen har en speciell plats i alla våra hjärtan. Både rolig och ibland hjärtskärande, det är en livsbejakande klocka som är ett måste för alla åldrar. Vi kan inte vänta med att dela “The Last Journey” med biopublik internationellt.

Sedan premiären i februari har ”Den sista resan” blivit den mest inkomstbringande svenska dokumentären någonsin. Den blev dessutom nominerad till Sveriges Oscars-bidrag.

Vår recensent Jonna Vanhatalo gav filmen maxbetyget 5/5 med motiveringen:
 
- “Den sista resan” är en gripande skildring av kärleken mellan en far och hans son, men det är också en underhållande och upplyftande hyllning till livet.

"Den sista resan" finns att se via SF Anytime.
 
| 24 oktober 2024 20:30 |