Film

Skribent

Martin Persson

13 september 2024 | 12:30

Film om rockbandet KISS kan vara på ingång från action-regissör

Action-regissören McG tar sig an nästa musik-biopic.
Det tycks gå fortare att annonsera än att faktiskt göra dessa musikfilmer som dyker upp varje dag.
 
Förutom filmer om Bob Dylan, Bruce Springsteen, Michael Jackson, Frank Sinatra och även för alla Beatlesmedlemmar på ingång, annonserades häromdagen en film om Janis Joplin.
 
Vill du se fler av dina favoriter från 70-talet på bioduken kan du nu glädja dig åt att en film om det legendariska rockbandet KISS är i planeringsstadiet. Detta rapporterar The Wrap.
 
Regissören McG är ansluten till filmen, som kommer att heta ”Shout It Out Loud” efter en av bandets mest kända låtar och bandets ursprungliga medlemmar Gene Simmons och Paul Stanley står tillskrivna rollen som exekutiva producenter.
 
KISS släppte sitt första album 1974 och revolutionerade rocken under fem decennier fram tills avslutsturnén i fjol. För de som tröttnat på biopics eller tycker att det blivit något formalistiskt kan det vara lätt att rynka på pannan, men jag i min tur är riktigt taggad på detta projekt!
 
McG ligger tidigare bakom filmer som ”Charles änglar” och ”Terminator: Salvation”. Om han är redo att gestalta ett verkligt drama om så pass älskade kulturikoner får tiden utvisa. Hans regi av det hjärtvärmande sportdramat "We Are Marshall" pekar mot att det kan vara en fungerande match. Regissörens tidiga karriär var dessutom fokuserad på musikvideor.
| 13 september 2024 12:30 |