Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 oktober 2024 | 16:00

Filmkompositören Hans Zimmer gör temat till "Dragon Age: The Veilguard"

Kompositören till filmer som "Dune", "No Time to Die" och "The Dark Knight" har gjort temalåten till det hajpade rollspelet.
Den 31 oktober släpps rollspelet "Dragon Age: The Veilguard" av Bioware till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S. Spelet är det fjärde i serien av "Mass Effect"-studion, där vi spelar som hjälten Rook som ger sig ut för att stoppa ett par gamla gudar i fantasyvärlden Thedas.
 
Här har du sju följeslagare med unika berättelser och personligheter att lära känna, som detektiven Neve, drakjägaren Taash och spanaren Harding. Precis som tidigare påverkar dina val hur relationen till karaktärerna och berättelsen utvecklas.
 
Nu är det klart att filmkompositören Hans Zimmer gör spelets tema, som är mest känd från filmer som "No Time to Die", "Dune" och "The Dark Knight".
 
 
Zimmer har tidigare gjort musik till spel som "Crysis 2", "Arena of Valor" och "Call of Duty: Modern Warfare 2". Kompositören har bland annat uppträtt på Avicii Arena i Stockholm. Vi får se om han kommer börja spela den här låten på sina turnéer.
 
 
"Dragon Age: The Veilguard" har fått en del kritik från fans – bland annat för billig grafik och faktumet att du bara kan kontrollera huvudpersonen i strid, till skillnad från i tidigare spel där du kunnat växla mellan de olika.
 
Vad vi på MovieZine tycker om spelet kommer du kunna läsa i vår recension senare i oktober.
| 1 oktober 2024 16:00 |