Spel

Skribent

Viktor Eriksson

5 juli 2024 | 11:30

“Final Fantasy”-skaparen säger att han inte vill återvända till spelserien

Säger att han hellre vill spela “Final Fantasy XIV” istället.
“Final Fantasy”-skaparen Hironobu Sakaguchi berättar i en ny intervju med Bloomberg att han inte är intresserad av att återvända till den berömda rollspelsserien eftersom han är orolig för att det skulle påverka hur kul han tycker det är ett spela de nya "Final Fantasy"-spelen.
 
– Om jag skulle ge mig an “Final Fantasy” igen så vet jag inte om jag skulle kunna ha lika kul med “Final Fantasy XIV”, säger Hironobu Sakaguchi.
 
Den japanska speldesignern var central för utvecklingen av samtliga spel i “Final Fantasy”-serien fram till “Final Fantasy IX”. Efter det agerade han som exekutiv producent för flera projekt innan han lämnade speltutvecklaren Square-Enix för att utveckla hyllade, men inte lika kända, titlar som “Lost Odyssey" och starta spelstudion Mistwalker som bland annat gjorde “Blue Dragon” och “The Last Story”.
 
Det blev nyligen känt att Hironobu Sakaguchis senaste spel, “Fantasian”, som tidigare var exklusivt för Apple Arcade, senare i år kommer att släppas i en uppgraderad version till fler plattformar genom hans första samarbete med hans gamla studio Square Enix på 20 år. I Bloomberg-intervjun säger Sakaguchi samtidigt att hans nya studio Mistwalker också är i färd med att jobba på ett helt nytt spel.
 
| 5 juli 2024 11:30 |