Film

Skribent

Alexander Svensson

5 oktober 2024 | 14:00

"Five Nights at Freddy's 2" spelas in i höst - blir "läskigare"

Josh Hutcherson och Matthew Lillard är bägge taggade på att spendera fler nätter hos "Freddy's".
En av förra årets stora biosuccéer var “Five Nights at Freddy’s”, den tv-spelsbaserade skräckfilmen om mekaniska dockor som terroriserar en stackars oskydlig nattvakt. Iochmed att filmen spelade in nära 300 miljoner dollar på en 20 miljoners-budget så var en uppföljare självskriven, och nu närmar sig produktionsstart.
 
Matthew Lillard, som hade en av de centrala rollerna i första filmen och även kommer återvända i uppföljaren, har avslöjat för Collider att han ska spela in några av sina scener i november.
 
- Jag fick ett meddelande om mina datum i morse. Mina datum är i början av november och sen en annan grupp datum. Så vi ska börja jobba. Jag är väldigt taggad. Jag tycker att manuset är fantastiskt.
 
Josh Hutcherson i "Five Nights at Freddy's".
 
Även Josh Hutcherson, filmernas huvudrollsinnehavare, är exalterad inför “Five Nights at Freddy’s 2”. För Esquire berättar han att filmen kommer att vara “läskigare”. Han säger också:
 
- Den är mycket större; insatserna är högre. De tar in många dockor, annorlunda dockor, och världen öppnas upp på ett mycket större sätt.
 
Det låter med andra ord som att “Five Nights at Freddy’s 2” blir något för alla fans att se fram emot. Premiären är satt till den 5 december 2025.
| 5 oktober 2024 14:00 |