Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 juli 2024 | 18:30

Första titten på Dracula i Luc Bessons nya vampyrrulle

Nu får vi se hur Caleb Landry Jones ser ut som blodsugaren i "Dracula: A Love Tale” och den franska filmregissören bjuder in till bakom kulisserna.
Tidigare i år blev det klart att Luc Besson tilldelats en saftig budget för att uppdatera Bram Stokers klassiska legend om greve Dracula för en ny film, "Dracula: A Love Tale". Caleb Laundry Jones, som senaste spelade huvudrollen i regissörens hyllade ”DogMan”, fick rollen som den ökända vampyren.
 
 
I en artikel för Deadline bjuder Besson in till inspelningen och presenterare bland annat Jones i full vampyr-makeup, något som tar uppåt fyra timmar. Filmen kommer från duons framgångsrika samarbete.
 
- Det handlar inte om Dracula, min fascination är Caleb. Vi pratade bara om andra roller som kunde fungera för honom. Jag sa: ”Du skulle vara bra som Dracula”. Sedan tänkte jag: ’Vet du vad? Jag ska skriva den!”... Vi kom så bra överens på ”DogMan” och sedan dess har jag bara haft en önskan och det var att göra en film till med honom. Han är galet begåvad. Det är något jag inte har sett sedan Gary Oldman, säger Besson som samarbetade med Oldman på både ”Leon” och ”Det femte elementet”.
 
 
Filmen handlar denna gång om hur Dracula förälskar sig i Pariskvinnan Mina (Zoë Bleu, ”The Institute”), som påminner om hans döda hustru.
 
- Det är ur ett helt romantiskt perspektiv. Det finns en romantisk sida i Bram Stokers bok som inte har utforskats så mycket. Det är en kärlekshistoria om en man som väntar i 400 år på reinkarnationen av sin fru. Det är berättelsens sanna hjärta, att vänta en evighet på kärlekens återkomst, säger Besson.
 
I andra roller ser vi italienska Matilda De Angelis som Minas väninna och Oscarsvinnaren Christoph Waltz som en vampyrjagande präst. Filmen förväntas vara färdig i mitten av 2024.
| 18 juli 2024 18:30 |