Film

Skribent

Alexander Svensson

18 september 2024 | 20:00

Francis Ford Coppola betygsätter "Megalopolis": 5/5

Coppola har tagit till filmsajten Letterboxd för att kunna bedöma sin egen film.
World of Reel uppmärksammar idag att Francis Ford Coppola betygsatt en film på sitt Letterboxd-konto. Och det är inte vilken film som helst heller, utan hans egen kommande “Megalopolis”. Coppola har varit generös och gett sin egen film full pott, 5/5.
 
Den enda andra filmen Coppola betygsatt på Letterboxd är för övrigt “The Last Showgirl”, regisserad av dottern Gia. Även den var tydligen värd 5 stjärnor. 
 
Resten av världens recensenter har kanske inte varit lika imponerade av Coppolas ny film som Coppola själv är: “Megalopolis” sitter för ögonblicket på 51% på Rotten Tomatoes. Premiären blir av den 27 september, varefter vi alla kan betygsätta “Megalopolis” själva, antingen på Letterboxd eller varför inte här på MovieZine?
 
"Megalopolis" handlar om en futuristisk storstad som behöver byggas om efter en katastrof. Olika visioner för stadens framtid står i strid mot varandra, representerade av å ena sidan en idealistisk arkitekt (Adam Driver) och å andra sidan stadens borgmästare (Giancarlo Esposito). 
 
| 18 september 2024 20:00 |