Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2024 | 10:15

Frankenstein-filmen "The Bride!" kan bli en musikal

Maggie Gyllenhaal verkar sy ihop något alldeles unikt med sin kärlekshistoria.
En ny film om Frankensteins monster och hans kära brud är på gång. "The Bride!" i regi av Maggie Gyllenhaal parar ihop Christian Bale och Jessie Buckley i en mörk och makaber kärlekshistoria, som verkar leka friskt med genrer: från sci-fi och skräck till romantik och musik.
 
Skådespelaren Peter Sarsgaard bjuder på lite nya detaljer (och massvis med hyllningar) i en intervju med Hollywood Reporter:
 
- Det är det bästa jag någonsin har läst. Enligt mig är det både en storfilm för vuxna och en storfilm för tonåringar. Det är vad alla hoppas få till när de gör en storfilm.
 
Han tillägger att det blir en "punkig" film med högt tempo och stora känslor.
 
- Och den är våldsam ibland och galet romantisk. "The Bride!" är så ambitiös för det är verkligen ett av de bästa manus jag läst.
 
Sarsgaard erkänner att han må vara partisk; han är gift med regissören och manusförfattaren Maggie Gyllenhaal.
 
- Min fru skrev manus så jag säger helt enkelt att det är det bästa manus jag läst. Det var så tillfredsställande på så många nivåer.
 
 
Han fortsätter med att hylla Christian Bale som "en fenomenal skådespelare som är otroligt hängiven" och Jeesie Buckley som "både kan dansa och sjunga".
 
Jepp. Det låter som att filmen blir en musikal! "Det finns stora dansnummer och sånt", tillägger skådespelaren. En spännande twist på Mary Shelleys välkända skräckhistoria.
 
Håll utkik efter "The Bride!" på bio hösten 2025.
| 31 augusti 2024 10:15 |