Serie

Skribent

Viktor Eriksson

20 augusti 2024 | 14:30

“Fredagen den 13:e”-tv-serien “Crystal Lake” återuppstår

Prequel-serien får en ny showrunner som tidigare arbetat med “Det”-prequelen “Welcome to Derry”.
Brad Caleb Kane har nu blivit klar som showrunner för den kommande tv-serien “Crystal Lake”, rapporterar Deadline. Tv-serien är tänkt som en prequel till slasherfilmen “Fredagen den 13:e” från 1980 och lär skildra Jason Voorhees tidiga dagar som mördaren vid Camp Crystal Lake.
 
Kane har tidigare varit exekutiv producent för “Welcome to Derry”, som är en prequel till skräckfilmen “Det”. Han tar över jobbet som showrunner för "Cyrstal Lake" efter att serieskaparen Bryan Fuller Lämnat projektet. Tv-serien kommer att göras tillsammans med streamingtjänsten Peacock och det kreddiga filmbolaget A24.
 
“Inget definierade min barndom mer än att växa upp under den gyllene eran av slasher-filmer, och inget har definierat genren mer än “Fredagen den 13:e””, säger Brad Caleb Kane (som uppenbarligen har en liberal syn på det där med åldersgränser) i ett uttalande. 
 
“Jag kunde inte vara mer exalterad över möjligheten att bidra med ett kapitel till denna ikoniska franchise, särskilt tillsammans med så orädda partners som Peacock och A24”.
| 20 augusti 2024 14:30 |