Skribent

Alexander Kardelo

12 februari 2012 | 12:15

From Meryl Streep, with love

Borde Meryl få en Oscarsnominering även för sina kakor? Här är något att bita i inför Alla hjärtans dag.

Hon är bra skön, fröken Streep. Inte bara av världens bästa nu levande skådespelerskor, tydligen är hon en hejare i köket också. Lagom till Alla hjärtans dag har vi grävt fram ett recept som florerat på nätet ett tag, som Meryl Streep själv satt ihop för en kändis-kokbok. 

En liten varning för att receptet är oprövat av oss i redaktionen, men skulle du ha några klagomål - skicka dem direkt till järnladyn.

Ingredienser för 60 kakor

350 g smör
1,5-2 dl honung
1 tesked vaniljextrakt
1,5 dl finmalda mandlar
4 dl fullkornsmjöl
4 dl vetemjöl
valfri sylt

Gör så här:

Mixa smör, honung och vaniljextrakt i en stor skål.

Addera mandlar och blanda väl.

Dela upp degen i fyra delar, plasta in dem med hushållsplast och förvara i kylen i minst två timmar. (Du kan alltid slå på "Julie & Julia" medan du väntar.)

Slå på ugnen. 160 grader typ.

Rulla ut varje deg så den är ca 3 mm tjock. 

Använd en pepparkaksform för att trycka ut hjärtan i degen, som du sedan lägger över på bakplåtspapper. Tryck ut en grop med tummen i varje hjärta där du lägger en klick sylt.

Grädda i ugnen i ca 12-14 minuter eller tills kanterna fått fin färg. Låt kakorna svalna på ett galler.

Bon appétit!

| 12 februari 2012 12:15 |