Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 augusti 2024 | 10:00

Game over för populär speltidning - lägger ner efter 33 år

Den amerikanska speltidningen Game Informer startade sin publikation 1991.
Det var några år sedan de sista renodlade svenska speltidningarna som Level och PC Gamer begravdes, men runt om i världen har det fortfarande funnits en del publikationer.
 
En av dessa är den amerikanska tidningen Game Informer, som hållit på i hela 33 år, vilket gör det till den mest långlivade speltidningen i USA.
 
Nu meddelar dock den Gamestop-ägda tidningen och sajten att det sista numret har publicerats.
 
- Från de tidiga dagarna av pixlade äventyr till dagens uppslukande virtuella verkligheter, har vi fått äran att dela denna otroliga resa med er, våra lojala läsare. Även om våra pressar stoppas, kommer passionen för spel som vi har odlat tillsammans att fortsätta att leva vidare. Tack för att du är en del av vårt episka uppdrag och må dina egna speläventyr aldrig ta slut, skriver de.
 
Game Informer publicerade sitt första nummer 1991. För att sätta det i perspektiv släpptes spel som "The Legend of Zelda: A Link to the Past", "Sonic the Hedgehog" och "Final Fantasy IV" samma år.
 
När den var som störst 2011 släpptes den i 8 miljoner exemplar i USA och räknades som den tredje största speltidningen. 2019 sade Gamestop upp hälften av de anställda i redaktionen.
 
Det 367:e och sista numret publicerades i juni 2024 och handlade om "Dragon Age: The Veilguard". I Sverige finns mer eller mindre bara tidningen Robot kvar, som riktar sig till en yngre publik.
| 3 augusti 2024 10:00 |