Serie

Skribent

Alexander Svensson

17 september 2024 | 19:30

Gary Oldman öppen för att återvända till "Harry Potter" - som Dumbledore

Gary Oldman anser dessutom att han borde ha fått vara med mer i "Harry Potter"-filmerna.
HBO har nu börjat leta med ljus och lykta efter tre unga skådespelare som kan spela Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger i den kommande “Harry Potter”-serien, som på nytt kommer adaptera samtliga av J.K. Rowlings sju böcker.
 
En som var med i de gamla filmadaptionerna är Gary Oldman, som då spelade Sirius Black. Oldman har i en intervju med IndieWire sagt han tvivlar på att han någonsin spelar Sirius igen, men gärna gestaltar en annan ikonisk karaktär i trollkarlsvärlden: Albus Dumbledore.
 
Gary Oldman som Sirius Black. Hade han funkat som Dumbledore?
 
- Jag älskar Sirius. Han var inte med tillräckligt mycket. Han dök upp och sen föll han genom slöjan. Jag skulle satsa på att de vill ha en helt ny rollista. Om ett par år skulle jag kanske kunna spela Dumbeldore.
 
Oldman hade inte varit ett dumt val som Dumbledore, och har på senare år dessutom börjat odla ett präktigt skägg, så på sätt och vis har han redan kommit halvvägs dit, åtminstone utseendemässigt. Han är också 66 år gammal, och därmed absolut inte för ung för rollen. I de gamla filmerna spelades Dumbledore av Richard Harris och sedermera Michael Gambon. Jude Law spelade karaktären i de hyfsat bortglömda “Fantastic Beasts”-filmerna.
 
Vem som får äran att spela Dumbledore i den nya serien får vi förhoppningsvis veta ganska snart: “Harry Potter”-serien siktar på inspelningsstart tidigt under 2025.
| 17 september 2024 19:30 |