Film

Skribent

Alexander Svensson

13 augusti 2024 | 18:30

George Clooney är "lite irriterad" på Quentin Tarantino: "F*ck off"

Tarantino har i vanlig ordning varit frispråkig, och nu reagerar George Clooney.
George Clooney är en av vår tids mest kända skådespelare, och anses säkerligen av många vara en riktigt filmstjärna. En som inte håller med om stjärnstatusen är dock Quentin Tarantino, som tydligen ska ha uttalat att Clooney inte alls är en filmstjärna, något som nu fått gamle George att reagera, i en ny intervju med GQ.
 
- Quentin snackade skit om mig nyligen, så jag är lite irriterad på honom. Han gjorde nån intervju där han listade filmstjärnor, och han pratade om Brad (Pitt, reds.anm) och någon annan, och sen säger en snubbe: “Men George då”? Han svarar, “han är ingen filmstjärna”. Och sen säger han bokstavligen något i stil med: “Säg en film sedan millenieskiftet”. Och jag bara: “Sen millenieskiftet? Det är typ hela min karriär.”
 
Quentin Tarantino har en vana att säga precis vad han tycker, om det mesta.
 
- Så nu känner jag att "okej, mannen, dra åt helvete". Jag är okej med att ge honom skit.
 
Det ska nog för det första sägas att Clooney i grund och botten verkar ta Tarantinos diss med ro. Sen får han nog också sägas ha en poäng i att många av hans främsta insatser kommit efter år 2000. “Ocean’s”-filmerna är kanske det alla tänker på först, men vi har även hans Oscarsvinnande insats i “Syriana” från 2005, Oscarsnomineringen för “Michael Clayton” två år senare, och dessutom filmer som “Gravity”, “Burn After Reading” och “Hail, Caesar!”.
 
Man kan ju också tycka att frågan om vem eller vad som är en filmstjärna överlag är en ganska liten sak egentligen: Clooney är oerhört framgångsrik, och det lär nog alla vara överens om.
| 13 augusti 2024 18:30 |