Film

Skribent

Alexander Svensson

4 juni 2024 | 17:00

"Godzilla Minus One" slår streamingrekord - toppar flera listor samtidigt

"Rawwr" - säger en nöjd Godzilla i ett uttalande.
“Godzilla Minus One” dök upp på biograferna sent förra året och blev en oväntad succé. Kritiker älskade den, och biopubliken ville se den. Med en budget på cirka 12 miljoner dollar, (dvs kaffepengar i blockbustervärlden), så lyckades filmen inte bara spela in 115.8 miljoner dollar världen över, utan dessutom plocka hem Oscarn för bästa specialeffekter.
 
Nu har “Minus One” äntligen hittat ett streaminghem hos Netflix, och har dessutom dansat ut som hyrfilm på digitaltjänster, däribland Itunes. På bägge tjänsterna är den nu nummer 1 i tittare, vilket är en bedrift ingen annan film lyckats med tidigare enligt Indiewire.
 
"Mums vad gott det är med infrastruktur" - Godzilla
 
Det unika i “Minus One”s bedrift beror i rättvisans namn delvis på att filmer normalt släpps som hyrfilmer innan de landar på streaming. “Godzilla Minus One” har dock haft ett udda släppschema, vilket bland annat kan ses i hur den bara dök upp hos Netflix utan någon form av tillkännagivande i förväg.
 
Lagliga streamingtjänster är inte den enda platsen där "Godzilla Minus One" utmärker sig. Den har även gått som tåget på piratsajter. Kanske inte en utmärkelse som filmens producenter är lika glada för, men men. Vill du se “Godzilla Minus One” lagligt så finns den nu att streama på Netflix, eller att köpa/hyra på valfri digitaltjänst.
| 4 juni 2024 17:00 |