Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 september 2024 | 18:00

De 20 svåraste PS2-spelen genom tiderna har korats

Vissa spel får oss att kasta handkontroller i golvet och slita vårt eget hår. Här är de 20 svåraste Playstation 2-spelen genom tiderna.
Svåra spel kan förvandla den annars mest fromma spelaren till ett våldsamt monster, som kastar handkontroller i väggar och slänger ur sig svordommar till höger och vänster.
 
Idag pratar vi gärna om From Software-spel som "Elden Ring" och "Dark Souls" som utmanande, men vissa skulle nog hävda att spel var ännu svårare förut.
 
Nu har YouTube-kanalen Mojo Plays sammanställt en lista över de 20 svåraste Playstation 2-spelen genom tiderna, där vi bland annat ser spel som "Devil May Cry 3", "Jak II" och "Twisted Metal: Black".
 
Jag minns mycket väl hur enerverande svårt det kunde vara att ta sig igenom en hord av fiender eller vissa fruktansvärt svåra plattformspartier i "Jak II" (för övrigt utvecklat av Naughty Dog, kända för "The Last of Us" och "Uncharted"). Ett riktigt bra spel, men jag är inte säker på att jag skulle vilja spela om det idag.
 
Ett annat spel på listan är "Devil May Cry 3: Dante's Awakening". Det första spelet hade helt klart några svåra bossar, som jag med nöd och näppe tog mig förbi. När Capcom skulle göra det tredje spelet känns det som att de kompenserade för den låga svårighetsgraden i den lättare (och rätt kassa) tvåan – så pass att jag nog fick spö av den första fienden.
 
 
Spelet på listan som anses vara allra svårast är "Shinobi" från 2002 av Sega. Jag har aldrig spelat det, men i videon förklaras det att även de som klarat det välkänt svåra "Sekiro: Shadows Die Twice" av From Software lär få sig en rejäl utmaning av det här.
 
Jag är inte helt säker på att jag vågar prova...
 
Här är hela listan: 
 
20. Gradius V
19. Chaos Legion
18. Shin Megami Tensei III: Nocturne
17. Breath of Fire: Dragon Quarter
16. Airblade
15. Devil May Cry 3: Dante's Awakening
14. Viewtiful Joe
13. Grandia Xtreme
12. Alien Hominid
11. Ring of Red
10. Twisted Metal: Black
9. Jak II
8. Armored Core: Last Raven
7. Maximo: Ghosts to Glory
6. God Hand
5. Gitaroo Man
4. Contra: Shattered Soldier
3. Stuntman
2. Manhunt
1. Shinobi
 
| 19 september 2024 18:00 |