Film

Skribent

Martin Persson

2 augusti 2024 | 11:30

Harrison Ford om att bli en del av Marvel: ”Spelar apa för pengarna”

Den legendariske skådespelaren är lika öppen som alltid.
Harrison Ford, hur kan man inte annat än att älska honom? Med fantastiska roller som varierar mellan det tyngre dramatiska och det mer lättsamma i äventyrsepos.
 
Frågar man skådisen själv, är han däremot för det mesta tydlig med vilka roller han mest blir ihågkommen för.
 
Fans av ”Star Wars”-filmerna vet sedan långt tillbaka att det blivit ett inside-skämt att Ford är något mindre entusiastisk över sin roll i George Lucas rymdsaga och likt Alec Guinness före honom ofta driver med de mer insatta fansen.
 
Harrison Ford som president Thaddeus "Thunderbolt" Ross i "Captain America: Brave New World".
 
När det nu står klart att Harrison Ford tar över rollen som General Thaddeus Ross efter William Hurt i MCU och därigenom även blir Red Hulk, undrar man kanske om Ford har en annan åsikt om Marvel än ”Star Wars”?
 
Svaret fick vi ganska direkt. I en intervju på årets San Diego Comic Con berättar Ford om det tunga arbetet som ligger bakom att hitta sin rollfigur: nämligen leka idiot och bli betald.
 
- Det handlar främst om att spela apa för pengarna, som de gamla tidernas hovnarrar. Ibland måste man ta vissa roller som ens mor inte skulle bli stolt över, offra sin integritet och ta på sig motion-capture dräkter som offrar möjligheterna för skådespel. Min skådespelarcoach måste vända sig i graven.
 
Ford är dock tydlig med att han (till viss del) skämtar, även om det är svårt att avgöra ibland med honom. Han menar också att trailern såg lockande ut och att han ser fram emot filmen.
 
Oavsett Harrison Fords personliga åsikter kan vi nog i vanlig ordning förvänta oss en välspelad rolltolkning av honom. Men det är ju alltid kul att höra de plumpa åsikterna som funnits där sedan han först spelade Han Solo i ”Star Wars”.
 
Harrison Ford som Thaddeus Ross/Red Hulk kommer att synas i ”Captain America: Brave New World” som går upp på bio i februari nästa år.
| 2 augusti 2024 11:30 |