Skribent

Alexander Svensson

31 juli 2024 | 14:00

Henry Cavills "Warhammer"-projekt har problem - kan stoppas

Det finns de som har tur i Hollywood. Och så finns Henry Cavill.
Att Henry Cavill jobbar på ett "Warhammer 40.000"-projekt har varit känt ett tag nu. Skådespelaren är ett stort fan av Games Workshops mörka sci-fi-franchise, och målet är att ta den till våra skärmar, antingen som film eller serie, eller kanske tillochmed båda delar. Som samarbetspartner har Cavill och Games Workshop Amazon Prime Video, men nu ser det ut att råda trubbel i paradiset. 
 
Games Workshop har nämligen släppt sin årliga finansiella rapport, och där nämner man bland annat att film och tv-planerna för "Warhammer" hänger på att man får till ett avtal om "kreativa riktlinjer" med Prime Video. Förhandlingarna om dem började kring årsskiftet, och den avtalade deadlinen är i slutet av 2024. Det vill säga, kan inte Prime Video och Games Workshop komma överens om sina riktlinjer så kan "Warhammer"-projekten bli döda som dronter. 
 
Henry Cavill som Geralt i "The Witcher".
 
Nu är det ju flera månader kvar till deadline, så det är inte alls omöjligt att man lyckas komma överens, men samtidigt så börjar klockan onekligen ticka. Förhoppningsvis får de ihop det: "Warhammer" är värt en ordentlig adaption, och Henry Cavill är värd en ordentlig franchise. 
 
"Warhammer 40.000", också känt som "40k" äger rum i en dystopisk sci-fi-framtid där grymhet, mörker och evigt krig råder mellan människorna, som styrs av en auktoritär "gud-kejsare" och diverse mer eller mindre onda aliens och kulter.
| 31 juli 2024 14:00 |