Promotionbilderna för filmen visar upp en luggblekt Brüno i hotpants och tanktop medan han på en annan skickar en känga till kompisen och forna kollegan Madonna genom att hålla upp en svart bebis. Att filmen kommer att generera arga personer är ingen vild gissning.
– Det blir alltid riskabelt när man gör något som inte passar normen, berättade Sacha Baron Cohen själv i en intervju med tidningen Rolling Stone.
Den extremt öppet homosexuelle reportern Brüno var först med som en sidokaraktär i Choens tv-show Da Ali G show, men blev så pass populär, både hos sin skapare och hos publiken, att han snabbt fyllde ut sina chockrosa skor till en filmhuvudroll. Precis som i Borat satte man Cohen i full karaktär i verkliga situationer med personer som inte visste att detta var en fiktiv sketchfigur, vilket var precis det som gjorde Borat så populär.
– För egen del skulle jag ha svårt att själv hamna i liknande situationer. Jag gömmer mig helt klart bakom karaktärerna jag spelar och därför är det okej.Komedi och humor är alltid som bäst när det kommer ur riktiga och oväntade situationer, har Cohen sagt till Rolling Stone.
Men att göra humor på bekostnad av andras ovetande är inte alltid enkelt vilket filmmakarna fick erfara då de anordnade en fejkshow i en av USA:s mest konservativa städer, Fort Smith i Arkansas. Där utlovade man burfighter, billig öl och nästan gratis inträde. Väl på plats blev dock åskådarna strax medvetna om det som skedde på scenen mer påminde om en gayporrfilm och blev så upprörda att de började kasta stolar och öl på Cohen, som var i full Brüno-karaktär, och en motspelare.
Andra pikanta situationer som biobesökarna i sommar kommer att kunna skratta till är när Brüno stormar en catwalk under en Prada-visning i Milano. Cohen lyckades faktiskt gå flera meter på catwalken innan säkerhetsvakter eskorterade bort honom och släckte ljuset.
Men det är i mer intima intervjusituationer som Brünos humor verkligen kommer till sin rätt. Filmen innehåller ett väldigt absurt samtal med före detta presidentkandidaten Ron Paul som först förlöper friktionsfritt då Paul tror att Cohen är en österrikisk journalist på riktigt. Då ett teknisk fel gör att Brüno och Paul lämnar rummet börjar den österrikiske reportern att först dansa innan han strippar vilket gör att Paul i vredesmod stormar ut ur lokalen.
– Totalt osmakligt. Att föra någon bakom ljuset på detta sätt genom att ljuga är ett hån mot en seriös person som Ron Paul. Jag är medveten om vem Choen och hans team är, men de döljde det bra när de bokade intervjun. Jag kan knappast påstå att jag är imponerad av deras sätt att agera, sa en taleskvinna för Paul, Rachel Mills, till Slate magazine efter att bluffen avslöjats.
För de som gillar satir kommer Brüno-filmens intervju med en före detta israelisk agent och en palestinier om konflikten mellan Israel och Palestina att vara en höjdpunkt. Båda intervjuoffren var, som de flesta andra i filmen, totalt omedvetna om vad syftet var och en del av resultatet kan ni beskåda i den hysteriska trailern som finns ute nu. Och så var det problemet med censuren. I USA får de flesta filmer åldersgränsen "R" vilket betyder att alla under 17 år måste ha en myndig person med sig på biografen. Brünos första version var dock tydligen så pass extrem att den fick en "Inga barn under 17 år tillåts"-gräns, vilket inga kommersiellt gångbara filmer i USA kan ha eftersom många biografer vägrar att ens visa dem.
Nu valde dock Universal Pictures att klippa bort vissa scener för att få en "R"-gräns, men många hävdar att klippkonflikten var ett PR-trick för att skapa så mycket skriverier som möjligt kring filmen.
Sedan var det också det här med titeln. Ett ihärdigt rykte florerade på nätet att Brüno också skulle få en sjukt lång undertitel som Borat. Förslaget var: Bruno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt. Detta förkastades sedan snabbt av samtliga inblandade som väljer att rätt och slätt kalla filmen för Brüno.
Den 10 juli kan ni själva se.