Film

Skribent

Alexander Svensson

2 augusti 2024 | 09:00

Högtidsstund för skräckfans - två nya rysare på bio idag!

Vilken av dem är du mest taggad på?
Se hit alla skräckfantaster! Idag går nämligen två helt nya skräckfilmer upp på bio. Den ena är amerikansk, och den andra är svensk.
 
Den amerikanska, och sannolikt också mest kända på förhand är M. Night Shyamalans "Trap". Filmen har haft oerhört lovande trailers, och kretsar kring en pappa som tar med sin dotter på en enorm popkonsert. Väl där upptäcker han dock att polisen belägrat arenan, och snart får han veta att konserten är en fälla för stans lokale seriemördare... som kanske, möjligtvis råkar vara honom själv. 
 
 
Josh Hartnett gör huvudrollen som vår högst tveksamme protagonist, och Shyamalan har såklart både skrivit och regisserat det hela. Tyvärr har han också valt att dissa kritikerna vilket innebär att MovieZines recension kommer först i kväll. 
 
 
Den andra nya skräckfilmen i helgen är svenska "Gudstjänst". Handlingen följer prästen Theodor som börjar utföra offer till gud för att rädda sin hustru från en dödlig sjukdom. Filmen är regisserad av Ludvig Gür och i rollerna ser vi bland andra Linus Wahlgren, Lisa Henni och Thomas Hanzon. Till skillnad från Shyamalan så har de här filmskaparna inte dissat kritikerna, och MovieZines recensent har delat ut 2/5 och kallar den för en "lovande men medioker religionsthriller som aldrig lyfter". 
 
Både "Trap" och "Gudstjänst" går att se på bio från och med idag.
| 2 augusti 2024 09:00 |