Film

Skribent

MovieZine

23 juli 2024 | 19:00

Hemligheten är ute - hon spelar Ladypool i "Deadpool & Wolverine"

Spoilervarning! En av filmens bäst bevarade hemligheter är avslöjad.
Marvel är vana att hålla på sina hemligheter in i det sista. Imorgon går sommarens storfilm "Deadpool & Wolverine" upp på bio, och först idag har filmen visats för press. Recensioner får inte släppas förrän vid midnatt.
 
Vi vet iallafall sen tidigare att det kommer bli späckat med överraskningar, blinkningar till andra filmer i både Marvels universum och i X-Men-franchisen, och säkert ett och annat känt ansikte i cameo-roller. Diverse rykten har florerat länge (nej, Taylor Swift är inte med).
 
 
Flera "hemliga" karaktärer har dock avslöjats redan i filmens trailers. Bland annat den här blonda, kvinnliga varianten av Deadpool från en alternativ tidslinje.
 
Den korta smygtitten fick genast fans att spekulera: vem döljer sig bakom masken?
 
Det är inte så självklart när man ser filmen. Ladypool som hon kallas visar aldrig sitt ansikte. Men hon dyker upp redo för strid när en armé av Deadpools utmanar våra två (anti)hjältar framåt slutet av filmen.
 
Först i eftertexterna får vi veta - och skådespelerskan bakom rollen är ännu ett litet påskägg i Ryan Reynolds universum. Det är ingen mindre än hans fru Blake Lively som övertalades till den korta men tuffa rollen. 
 
 
Lively och Reynolds har varit gifta i snart 12 år, och har fyra barn ihop. De träffades på inspelningen av "Green Lantern" (2011), superhjältefilmen från DC Comics som blev en bioflopp, men också början på en fin kärlekssaga.
 
36-åriga Blake Lively är själv flitig skådespelerska, snart bioaktuell med dramat "Det slutar med oss" som får premiär 7 augusti.
 
Ryan Reynolds karaktär Deadpool tar fler chanser att skämta om Lively under filmens gång. I en scen säger han: "Det finns 206 ben i den mänskliga kroppen. 207 om jag ser på Gossip Girl".
 
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Blake Lively (@blakelively)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Blake Lively (@blakelively)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

| 23 juli 2024 19:00 |