LISTA

Skribent

Alexander Svensson

29 maj 2024 | 15:00

Hot Man: 5 stora filmroller som Glen Powell tar sig an härnäst

Glen Powell är hetast i Hollywood just nu. MovieZine listar fem av den "Hit Man"-aktuelle skådisens kommande roller.
Glen Powell har snabbt susat upp på filmvärldens radar. Han fick ett ordentlig genombrott som den kaxige (och dryge) men hjältemodige stridspiloten Hangman i "Top Gun: Maverick". Karriären blev sedan glödhet efter att han tillsammans med Sydney Sweeney sparkade liv i rom-com-genren som bioupplevelse med toksuccén "Anyone But You". 
 
Nu är Powell återigen högaktuell, den här gången med Richard Linklaters senaste, den romantiska dramakomedin "Hit Man". Powell får chansen att visa upp sin inre kameleont i filmen som handlar om en man som låtsas vara en hitman i syfte att hjälpa polisen att lokalisera brottslingar. MovieZines recensent hyllade både filmen och Powell, och delade ut 5/5 i betyg. Oerhört lovande med andra ord.
 
Något annat som är oerhört lovande är den framtida filmkarriären: Glen Powell ser ut att bli en upptagen man de närmsta åren. Här är fem av hans hetaste kommande projekt:
 
Glen Powell i Snape-frisyr från "Hit Man".
 

1. Twisters

 
Filmen: En fristående uppföljare på 1996 års katastroffilm “Twister”. Vi följer då som nu en grupp unga våghalsar som jagar orkaner, delvis i vetenskapligt syfte, men också för adrenalinkickar och för att uppnå kändisskap. 

Glen spelar
: Tyler Owens, en cowboyinspirerad influencer som är känd för att ge sig i kast med de fetaste möjliga stormarna. Han är filmens ena huvudroll, och en något kaxigare motpart till Daisy Edgar-Jones (“Normal People”) som spelar forskaren Kate. 

Släpps: 17 juli i år. 
 
 

2. The Running Man

 
Filmen: En nyinspelning av Stephen King-boken med samma namn. Utspelar sig i en dystopisk och våldsam framtid där en möjlig inkomstkälla är att ställa upp i en realitytävling där man låter sig bli jagad av en grupp lönnmördare. Filmatiserades redan 1987 med Arnold Schwarzenegger. Adaptionen tog sig en hel del friheter med källmaterialet, och Stephen King är i efterhand inget fan. Den här gången står Edgar Wright för regin, och utlovar en film som är betydligt mer trogen boken.

Glen spelar: Huvudrollen såklart! Karaktären heter Ben Richards, och ställer upp i ovan nämnda realitytävling då han är i desperat behov av pengar för att rädda sin dödssjuka dotter.

Släpps
: Oklart i skrivande stund, inspelningen har inte börjat ännu.
 
Arnold Schwarzenegger i "The Running Man" från 1987. Glen Powells version uppges bli mer trogen boken.
 

3. Monsanto

 
Filmen: Ett verklighetsbaserat domstolsdrama om den unge advokaten Brent Wisner som tar sig an kemikaliejätten Monsanto då hans klient Dewayne Johnson fått cancer efter att ha använt deras bekämpningsmedel Roundup. Regisserar gör John Lee Hancock (“The Blind Side”), och Adam McKay är ombord som producent.

Glen spelar
: Powell får plugga amerikansk lag inför den här filmen, för han ska ta sig an rollen som advokaten Brent Wisner. Spelar mot honom gör Anthony Mackie som cancerdrabbade Dewayne Johnson, och Laura Dern som Melinda Rogers, en toxikolog anställd av Monsanto.

Släpps
: Oklart, men Netflix har köpt rättigheterna till filmen, så det blir hos dem.
 
Finns ingen bild från "Monsanto" ännu, så vi får nöja oss med att se tillbaka till "Anyone But You" sålänge.
 

4. Himlen kan vänta

 
Filmen: Ännu en nyversion av ett gammalt projekt! Glen verkar dras till dem. I fallet “Himlen kan vänta” så är det ursprungligen en pjäs från 1938, skriven av Harry Segall. Pjäsen har sedan filmatiserats ett antal gånger, bland annat 1978 med Warren Beatty. Berättelsen kretsar kring en man som råkar tas till himlen i förväg, och sedan skickas tillbaka till jorden i en ny kropp då hans gamla hunnit bli kremerad.

Glen spelar
: Huvudrollen. Mer än så vet vi inte, då projektet eventuellt ska ta sig några friheter med källmaterialet.

Släpps
: Även det är oklart (projektet är i ett ganska tidigt stadie än så länge). Paramount producerar filmen.
 
Warren Beatty i "Himlen kan vänta" från 1978.
 

5. Huntington

 
Filmen: En hämndthriller från regissören John Patton Ford ("Emily the Criminal"). Handlar om som en ung man som är arvtagare till flera miljarder och är villig att gå hur långt som helst för att få sagda arv. Utöver Powell syns även "Top Gun: Maverick"-kollegan Ed Harris och Margaret Qualley ("Once Upon a Time in Hollywood") i rollistan.

Glen spelar:
Huvudrollen. Vad karaktären heter är oklart, men han är hursomhelst ute på en moraliskt tvivelaktig jakt på en massa pengar som han anser tillhör honom.

Släpps: 
I likhet med många av filmerna på listan har vi inget fast premiärdatum. Prestigefulla A24 har dock åtagit sig att distribuera filmen.
| 29 maj 2024 15:00 |