Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 september 2024 | 12:30

Har Wolverine en chans på Oscars? Disney hoppas på ett Marvel-mirakel

Att våga drömma stort och tro på magi är trots allt Disneys ledord...
Det kan verka naivt, eller kanske uppfriskande kaxigt. Men Disney tror att de har en Oscarskandidat i "Deadpool & Wolverine". Nu vässar de adamantiumklorna och planerar att lyfta fram den populära superhjälterullen inför vinterns prisgalor. 
 
Variety skriver om studions planer på att lyfta fram särskilt Hugh Jackman i kategorin Bästa manliga biroll. Jackman, som spelat grinige Wolverine i nära 25 års tid, har tidigare bara blivit nominerad för "Les Miserables" (och förbisedd för Wolverine-rullen "Logan"). Han är gissningsvis rätt chanslös den här gången med, men vem vet.
 
"Deadpool & Wolverine" har kanske bättre chans att slå igenom på Golden Globes-galan, där kategorierna för komedi/musikal öppnar upp för mer lättsamma filmer. Ryan Reynolds kommer att få en push i Bästa skådespelare-klassen.
 
Dessutom har Golden Globes en ny kategori för blockbusters som dragit in över 150 miljoner dollar, och där känns filmen som en given kandidat. (Förra året vann "Barbie".)
 
Marvels sköna meta-rulle "Deadpool & Wolverine" har spelat in över 1,3 miljarder dollar på bio sedan premiären i somras. Den 1 oktober släpps filmen på digitala tjänster.
| 26 september 2024 12:30 |