Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juli 2024 | 16:00

Idag invigs Sveriges nya lyxbiograf - i Uppsala

Uppsala blir den tredje staden i Sverige att få en IMAX-biograf.
Idag berikas bioutbudet i Uppsala med Filmstaden Luxe. Det blir en helt ny bioupplevelse i centrala Uppsala, på Dragarbrunnsgatan 22 närmare bestämt, med 13 salonger, inklusive IMAX, ett brett filmutbud och bistro och bar.
 
– Bio är för alla, säger Hannele Wolf-Manilla, Nordisk kommersiell chef för ODEON Cinemas Group, och tillägger:
 
- Vi driver olika typer av biografer, inklusive Luxe-biografer, med ett brett utbud och något för alla både när det gäller salonger, filmer och utbudet av mat, dryck och snacks. I Uppsala lanserar vi även daybeds längst fram i vissa salonger. De finns på andra ODEON-biografer i Europa och är väldigt populära bland barnfamiljer och ungdomar. Vi är mycket stolta över vår nya storsatsning i Uppsala och glada att äntligen få slå upp dörrarna.
 
Efter en hel dag fylld med filmer, visningar, pressmöten, bandklippning och galapremiär, kommer Disneys nya storfilm "Deadpool & Wolverine" att ha världspremiär i IMAX-salongen högst upp i huset. Den inleder därmed avslutningen av invigningsdagen genom att börja exakt vid midnatt mot den 24 juli.
 

Det här är Filmstaden Luxe

 
● Biografen har sammanlagt 13 salonger, samtliga utrustade med lyxiga justerbara recliner-fåtöljer.

● Bland salongerna ryms de två premiumformaten IMAX och iSense där besökaren verkligen förs in i en annan värld med storslagna ljud- och bildupplevelser.

● Ett brett utbud av filmer och olika typer av salonger gör Filmstaden Luxe Uppsala till ett attraktivt nöje för många.

● Här finns också mat och dryck utöver vanliga snacks. Besökaren kan ta med sig både mat och dryck in till filmen och samtliga av biografens salonger har rättigheter för alkohol.
 
| 23 juli 2024 16:00 |