Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 juni 2024 | 14:23

Ikea anställer folk för att jobba i Roblox

Som anställd förväntas du bland annat att hjälpa besökare att välja möbler och "servera köttbullar".
Det svenska möbelvaruhuset Ikea säljer redan gamingmöbler, men nu tar de ett ännu större kliv in i spelvärlden med hjälp av den populära onlinespelplattformen "Roblox".
 
Nu går nämligen Ikea ut med att de planerar att rekrytera anställda för att jobba i en virtuell butik på "Roblox". Tio lyckliga sökande kommer få en timlön på 14,80 euro (cirka 160 kronor) för att arbeta i "olika delar av butiken som planeringsstudion och restaurangen", "hjälpa besöker välja möbler" och "servera köttbullar".
 
Trots att Ikea är svenskt verkar det än så länge inte aktuellt här, utan kandidaterna måste bo i Storbritannien eller Irland.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I formuläret man ska fylla i ställs frågor som "skulle du vara okej med att bli förvandlad till pixlar?" och hur du skulle lösa en situation där de virtuella korvarna är slut i restaurangen.
 
Det finns ingen information om vilka arbetstider som gäller eller hur länge kontraktet gäller. De ansökande måste vara över 18 år gamla och får inte redan jobba inom företaget.
 
Enligt X-användaren Bloxy Media är det hela en del av företagets initiativ Careers Done Different, som drar igång i "Roblox" den 24 juni.
 
- Deras avsikter är att låta yngre människor att hitta karriärvägar på Ikea på ett roligt och engagerande sätt. De kommer att kunna ansöka om betalda tjänster på Ikea inuti den virtuella upplevelsen, skriver de.
 
I "Roblox" finns redan ett populärt spel kallat "3008", som utspelar sig i ett "ovanligt stort möbelvaruhus" kallat ROKEA, som är en parodi på Ikea. Efter Ikea:s utannonserande är det flera spelare som är rädda för vad som ska hända med det.
 
Skulle du kunna tänka dig att jobba på ett virtuellt Ikea-varuhus?
| 4 juni 2024 14:23 |