Film

Skribent

MovieZine

25 augusti 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Brad Pitts udda drama från 2008 fick toppbetyg! "Helt enkelt briljant"

David Finchers egensinniga historia nominerades till hela 13 Oscars.
Brad Pitt innebär ofta en given filmsuccé och hans tredje samarbete med David Fincher är inget undantag. Ikväll kan du se ”Benjamin Buttons otroliga liv” på tv.
 
Pitt har jobbat hårt för att bli tagen på allvar och slippa sin stämpel som sexsymbol. En av de som hjälpt honom med detta är regissören David Fincher, som gav honom mer utmanande roller i ”Seven” (1995) och ”Fight Club” (1999). Deras tredje samarbete blev påkostade dramat ”Benjamin Buttons otroliga liv” (2008) och även denna gång strömmade publiken medan kritikerna rosade.
 
Filmen är en ”Forrest Gump”-historia om en man som åldras baklänges och som följer honom genom hans liv. En periodfilm som startar i början av 1900-talet och följer vår huvudkaraktär Benjamin Button (Brad Pitt) genom krig och kärlek.
 
Den nominerades till imponerande 13 Oscars och lyckades vinna tre av dem (scenografi, smink och specialeffekter). Den fick bland annat en nominering för Bästa film. Även Fincher fick en nominering för bästa regi och Brad Pitt för bästa manliga huvudroll.
 
På MovieZine fick filmen högsta betyg och i sin recension skrev Daniel S Ogalde: ”Det är en film som växer fram och som utan något specifikt crescendo eller klimax skapar ett nästan gripbart engagemang i sin publik. Humor, sorg och spänning, alla nyanser i regissören David Finchers vackra visualisering."
 
Här kan du se ”Benjamin Buttons otroliga liv”:
 
● Ikväll 21:00 på Kanal 5
● Repris lördag 23:20 på Kanal 5
● Streama på Max

Se trailern här:
 
| 25 augusti 2024 05:00 |