Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 september 2024 | 05:00

Ikväll på tv: Pensionärer stal smycken för 180 miljoner - här är filmen om den osannolika kuppen

Synd bara att filmen blev så kriminellt tråkig...
Ikväll visas kuppfilmen "King of Thieves" på tv. Michael Caine, Jim Broadbent och Michael Gambon står i täten för en kanonfin rollista.
 
Det handlar om ett gäng pensionerade, brittiska tjuvar som bestämmer sig för en sista stöt: de ska slå till mot Londons juvelerardistrikt. Men vad som börjar som en framgång förvandlas snabbt till en mardröm då girighet sätter käppar i hjulet.
 
Filmen bygger på verkliga händelser som skapade rubriker år 2015. Då kunde vi läsa om sex män, alla i 60- och 70-årsåldern, som stod bakom Storbritanniens största juvelkupp genom historien. Under påskhelgen passade de klåfingriga gamlingarna på att ta sig in på Hatton Garden Safe Deposit och länsa 73 bankfack på smycken till ett uppskattat värde av 180 miljoner kronor.
 
Men filmen i sig är tyvärr inte lika spektakulär eller spännande som den verkliga historien. "En extremt långtråkig och otroligt intetsägande kuppfilm" tyckte MovieZines recensent Jonna Vanhatalo vid biopremiären. "Så mycket talang kastas bort och det grämer mig att denna grädda av skådespelarelit aldrig får chansen att visa upp vad de egentligen kan." Så kanske läge att dra ned förväntningarna ett hack...
 
"King of Thieves" kan ses ikväll 22:00 i Kanal 9. Filmen finns också att streama på Max.
 
Se trailern nedan:
 
| 30 september 2024 05:00 |