Film

Skribent

MovieZine

23 augusti 2024 | 04:00

Inatt på tv: Är det här Kjell Bergqvists mest sågade film?

Kritikerna var inte nådiga.
Jag gillar Kjell Bergqvist. Karln har en vass humor och en slags skön attityd som gör att han knappt behöver agera, han kan bara dyka upp i rutan och vara sig själv och det blir sevärt.
 
Men komedin "Prästen i paradiset" från 2015 hör kanske inte till karriärens mest minnesvärda. MovieZines recensent kallade den för "en extremt förutsägbar och rätt trist film" och "på tok för intetsägande för att underhålla på riktigt".
 
Filmen från 2015, som visas på tv inatt, handlar om en lagom försupen präst i svenskparadiset Phuket i Thailand, som gör allt annat än håller gudstjänster. Det blir stundtals trivsamt men också hopplöst förutsägbart när prästkollegan Carro (Eva Röse) anländer för att få ordning på en kyrka som inte ens finns.
 
Andra recensenter valde att närapå slaktade Kjell Sundvalls komedi vid premiären:
 
"Roligt? Nej" skrev DN och satte en 1:a. Samma låga betyg hos SvD: "För sent, för dåligt och för tråkigt" tyckte kritikern. "Ett sjunkande filmskepp" svarade GP.
 
Ändå är det just Kjelle som lyfter "Prästen i paradiset" med samma typ av karaktärer vi kommit att älska genom åren.
 
"Det som ändå är bra är filmens ensemble. Jag tycker att Kjell Bergqvist, i sin paradroll som den försupne, spelmissbrukande prästen Krister, med gott hjärta och goda intentioner, är filmens absolut största behållning" skriver Jonna Vanhatalo i vår recension.
 
"Prästen i paradiset" visas inatt klockan 00:00 på TV12. Den går också att streama gratis på TV4 Play.
 
| 23 augusti 2024 04:00 |