Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2024 | 07:00

På tv ikväll: Robotar slåss mot monster i mäktig sci-fi från 2013 - ”Actionscenerna utklassar det allra mesta”

Guillermo del Toro vet då hur man skapar bombastisk popcorn-underhållning.
Om filmer som ”Godzilla” och ”Transformers” är din kopp te, tänk då en mix mellan de båda? Hur galet skulle det inte bli om man lät kaiju-monster smocka på jätterobotar? Så tänkte nog Guillermo del Toro när han skapade ”Pacific Rim”. Ikväll visas filmen på tv.
 
När stora monster stiger upp från haven inleds ett krig som kostar miljontals liv. För att bekämpa dessa Kaijus skapar man jättelika robotar, sk Jaegers, som styrs av två piloter. En före detta pilot och en ung tjej är plötsligt mänsklighetens sista hopp inför den stundande apokalypsen...
 
Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Idris Elba och Ron Perlman dyker upp i rollistan.
 
Sommaren 2013 var detta den stora popcorn-blockbustern vi väntade på. Och filmen levererade allt man kunde önska sig av just en stor och dum popcornfilm. MovieZines recensent Jake Bolin noterade att här fanns "både förutsägbara vändningar och klichéer (...) men det kunde vara mycket värre."
 
"Dessutom utklassar actionsekvenserna i "Pacific Rim" det allra mesta som har gjorts i genren (...) I sina bästa stunder levererar "Pacific Rim" mäktig, hisnande och tekniskt sett oerhört imponerande biounderhållning. Barnslig sådan, i ordets bästa bemärkelse."
 
Blir du sugen på mer så gjordes den lika underhållande uppföljaren "Pacific Rim: Uprising" några år senare.
 
Här kan du se "Pacific Rim":
 
● Ikväll 21:00 på TV6
● Hyr/köp filmen på SF Anytime eller Itunes
 
| 18 juni 2024 07:00 |