Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juni 2024 | 04:00

Ikväll på tv: Bruce Willis jagar seriemördare i bortglömd action från 1993

"Filmen sög", erkände stjärnan några år senare.
Ikväll visas en av Bruce Willis mer bortglömda actionrullar i tv: "Striking Distance" från 1993.
 
Han spelar Thomas Hardy, en mordutredare i Pittsburgh, som spårar en seriemördare. Hardy misstänker att mördaren är en av polisens egna. Det gör honom inte särskilt populär inom kåren, så han får ta upp jakten på The Polish Hill Strangler på egen hand.
 
Filmen gjordes mellan två "Die Hard"-filmer, året efter "Döden klär henne" och året innan "Pulp Fiction". Bruce Willis var ett av de hetaste namnen i actiongenren, en både charmig och mångsidig filmstjärna mitt i en strålande karriär.
 
"Striking Distance" plågades av en rad problem under inspelningen. Enligt källor ville Bruce Willis vara med och styra så pass att han skrev om manussidor. Den första testpubliken tyckte det blev pannkaka. Många scener fick filmas om för att ge actionthriller mer spänning... och för att göra sexscenerna mellan Bruce och Sarah Jessica Parker sexigare, tydligen.
 
I en tv-intervju många år senare bad Bruce Willis biopubliken om ursäkt. Han medgav att "filmen sög" - vilket han också sagt om "Die Hard 2", "Die Hard 3" och "Die Hard 4", bland annat... Med svala 5,8 i betyg på IMDb verkar det som att tittarna höll med.
 
"Striking Distance" kan ses ikväll 21:00 i TV3.
 
| 23 juni 2024 04:00 |