Film

Skribent

MovieZine

13 oktober 2024 | 06:00

Inatt på tv: Nervkittlande jakt på oskyldig man - Harrison Ford briljerar i actionfylld thriller

En mördad fru. En enarmad man. En besatt polis. Jakten kan börja.
Som oskyldigt dömd till döden för mordet på sin fru, lyckas Richard Kimble, spelad av Harrison Ford, fly från sin fångtransport och sätts på fri fot med Deputy U.S. Marshal Samuel Gerard, spelad av Tommy Lee Jones, hack i häl, fast besluten att ta fast den förrymda fången.
 
En actionfylld katt-och-råttalek sätts i rullning samtidigt som Richard försöker lösa gåtan på det mystiska mordet av sin fru.
 
Filmen är baserad på TV-serien med samma namn från 60-talet. Den laddade scenen där Richard blir inträngd i en tunnel till en fördämning har blivit en välkänd scen som många gånger blivit refererad till och gjorts flertalet parodier på.
 
1993 släpptes filmen och blev en global succé som blev nominerad till hela 7 Oscars där Tommy Lee Jones vann en Oscar som bästa manliga biroll för rollen som den ihärdiga Samuel Gerard. 1998 kom filmen “U.S. Marshals” som var en spinoff på “Jagad” där vi kunde se Tommy Lee Jones reprisera sin roll och istället jaga en annan förrymd fånge, spelad av Wesley Snipes.
 
Följ med i en spännande thriller som blir något mer än så. En komplicerad berättelse om en oskyldig man i en värld som är beredd att krossa honom. “Jagad” visas på TV6 ikväll 23:00.
 
| 13 oktober 2024 06:00 |