Film

Skribent

MovieZine

5 september 2024 | 10:25

Inspelningsstart för nya filmen om Bert - här är huvudrollerna

"Jag har alltid dragits till Berts universum" säger regissören Manuel Concha, känd för komedin "Suedi".
Måndag 9 september är det inspelningsstart i Luleå för en ny film om Bert. Anders Jacobsson och Sören Olssons populära karaktärer kommer tillbaka på bioduken någon gång nästa år, som vanligt med en historia om ung vänskap och kärlekstrassel.
 
Axel Adelöf (känd från "Knyckertz och snutjakten") spelar Bert, med Viggo Rapo ("Matilda the Musical") i rollen som Åke och Matilda Gross ("Nelly Rapp") som kärlekssintresset Molly.
 
Sigge Dorsin ("Göta kanal – Vinna eller försvinna") spelar Klimpen, Elvis Karlsson gör rollen som Lill-Erik och Isabella Pessoa Fernandes är Bert och Åkes kloka kompis Thora. Berts föräldrar ska spelas av Josefin Neldén ("Vår tid är nu") och Klas Eriksson ("Leif & Billy")
 
- Jag har alltid dragits till Berts universum. Det unga, nyfikna och naiva som möter vuxenvärlden för första gången och alla känslor som kommer med det, säger filmens regissör Manuel Concha i ett pressmeddelande.
 

Det här ska nya "Bert" handla om

 
Det är praoveckor för bästa vännerna Bert och Åke. Medan Åke praoar på Berts pappas optikerbutik så har Bert dragit nitlotten och hamnat på restaurang Tippen med mobbaren Klimpen.
 
Samtidigt händer något som kommer att förändra allt för dem. Åke har nämligen blivit kär, för första gången i sitt liv. Tjejen han är kär i heter Molly. Problemet? Molly praoar på Tippen och Bert har också fallit pladask för henne! Molly verkar dessutom gilla Bert. Och Åke? Han har ingen aning!
 
Svåra frågor, dilemman och invecklade lögner staplas för att till slut brisera och Bert riskerar att förlora både sin bäste vän och den stora kärleken.
 
Filmen som ännu saknar titel har premiär på svenska biografer hösten 2025.
| 5 september 2024 10:25 |