Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juni 2024 | 08:50

Inspelningsstart för sci-fi-filmen "Project Hail Mary" med Ryan Gosling

Phil Lord och Christopher Miller fick sparken från filmen om Han Solo - nu får de ge sig ut i rymden igen.
Inspelningen av sci-fi-rullen "Project Hail Mary" drog igång i måndags. Det firar regissören Christopher Miller med en bild på X/Twitter och den enkla texten: "Let's goooo".
 
Miller regisserar tillsammans med parhästen Phil Lord. De har inte regisserat något sedan komedin "22 Jump Street" (2014), men var inblandade en sväng i "Solo: A Star Wars Story" innan de fick sparken och Ron Howard tog över. Som producenter har de varit desto flitigare, med fingrar i projekt som "Spider-verse"-filmerna och "Lego Batman Movie". En mix av det storslagna och lekfulla verkar vara deras nisch, kan det sätta tonen för denna film?
 
"Project Hail Mary" bygger på en roman av Andy Weir som skrev "The Martian", den som blev en underhållande film om livet på Mars med Matt Damon i huvudrollen. (Det finns också planer på att filmatisera Weirs tredje stora sci-fi-roman "Artemis").
 
Den här gången får Ryan Gosling testa på att vara ensam i rymden. Han spelar high school-läraren som vaknar upp på en rymdfarkost helt utan minne.
 
Filmklappan på bilden nedan ger oss en spännande detalj: fotot sköts av Oscarsvinnaren Greig Fraser, som gjort storverk med filmer som "Dune" och "The Batman". "Project Hail Mary" får biopremiär i mars 2026.
 
| 4 juni 2024 08:50 |