Film

Skribent

Viktor Eriksson

28 maj 2024 | 21:30

James Blunt: “Star Wars”-cheferna pressade Carrie Fisher gå ner i vikt innan hennes död

Musikern har tidigare sagt att Carrie Fishers dotter dels beskyller honom för skådespelerskans död.
“You’re Beautiful”-musikern James Blunt berättar nu att cheferna för “Star Wars” ska pressat hans vän Carrie Fisher att gå ner i vikt, vilket ledde till att skådespelerskan tog dåligt hand om sig själv innan det att hon dog under 2016, bara 60 år gammal, rapporterar The Independent.
 
James Blunt och Carrie Fisher inledde en oväntad vänskap under 2000-talet och sångaren bodde en period även med Fisher och hennes mamma Debbie Reynolds när han spelade in sitt första album.
 
James Blunt har tidigare sagt att han var med Carrie Fisher dagen innan hon dog. Hon hade nyligen blivit färdig med inspelningarna av “Star Wars: The Last Jedi” och flög mellan London och Los Angeles när hon blev okontaktbar under resan. Hon avled några dagar senare och vid tillfället ska hon haft kokain, heroin, MDMA och metadon i blodet.
 
James Blunt i musikvideon för "You're Beautiful".
 
– Jag var med henne dagen innan hon dog, när hon kom till mitt hus. Hon hade verkligen misshandlat sin kropp, och hon hade precis fått jobbet att spela prinsessan Leia i en ny “Star Wars”-film, säger James Blunt under ett framträdande vid Hay Festival.
 
– Så hon är väldigt uppåt och positiv, men de pressade henne mycket till att vara smal. Hon pratade om svårigheterna som kvinnor har i industrin, hur män tillåts bli gamla vilket inte gäller för kvinnor i film och tv. Och hon la väldigt mycket press på sig själv, började använda droger igen och när hon hade klivit av planet, så hade hon i princip dödat sig själv. Dom sa att hjärtat gav upp men hon hade tagit tillräckligt mycket droger för att ha en riktigt bra fest.
 
Lucasfilm har inte kommenterat James Blunts uppgifter. I sina memoarer har sångaren tidigare också skrivit att Carrie Fishers dotter Billie Lourd dels beskyller honom för hennes mammas död.
 
“Charlie, hennes bästa vän, konfronterade henne mer direkt och så åt henne att sluta med drogerna”, skriver James Blunt i sin memoar och fortsätter.
 
“Jag tog mig an det på ett annat sätt och tog istället droger med henne och låtsades för mig själv att jag på så vi skulle kunna hjälpa henne en dag, men inte just idag. Som följd så lägger hennes dotter dels skulden på mig för hennes död och pratar inte längre med mig.”
| 28 maj 2024 21:30 |