Film

Skribent

Viktor Eriksson

25 september 2024 | 22:15

"Terminator 2" är bättre än "Terminator", när James Cameron får bestämma

“Terminator”-skaparen tror samtidigt att han inte skulle vara lika exalterad över att göra den första filmen idag.
Filmskaparen James Cameron har i en ny intervju med Empire Magazine passat på att avgöra en gång för alla vilken “Terminator”-film som är den allra bästa. “Terminator” från 1984 eller “Terminator 2: Domedagen” från 1991?
 
– Jag ser båda filmerna som ett uttryck för den tidens kulturella media. “Terminator” var inte 80-talets första actionfilm. Den var en av en stor samling filmer, varav de flesta kom senare. Enmansarméer som har ihjäl massa personer, det var vad som gällde. I “Terminator 2” fanns en annan medvetenhet. Det var också bara en bättre gjord film. Den var fysiskt bättre gjord och bättre realiserad, säger James Cameron.
 
Så där har ni det. “Terminator 2: Domedagen” är den bättre filmen enligt Cameron själv. Men enligt "Terminator"-skaparen har samtidigt var sak sin tid.
 
– Jag ser dem som ögonblick i min karriär som berättare, som både har en specifik betydelse för mig. Skulle jag, alltså den jag är idag, efter alla dessa skolskjutningar, kunna skriva “Terminator” just nu och bli exalterad och vilja göra den? Nej. Jag är en annan person, och det är också okej. Vi borde utvecklas som konstnärer. Vi borde utvecklas som ett samhälle.
 
 
Vilken av filmerna är din favorit? Tyck till nedan!
| 25 september 2024 22:15 |